Over
Morso Pizza-Oven
Deze unieke Morsø Pizza oven wordt vervaardigd van gecoat gietijzer. U plaatst hout in het midden van deze Morso Pizza oven. Op deze manier brengt u de Morsø Pizza oven op temperatuur. Als de Morsø Pizza oven warm genoeg is schuift u het brandende hout naar de zij-en achterkant. U plaatst uw pizza in de Morsø pizza oven. Als u geen pizza meer wenst te bakken, kunt u de Morsø Pizza oven verder gebruiken als open tuinhaard.
     
       
     
Sfeer beelden
impressie van de Morso Forno
Hier vindt u een kort filmpje van de Morsø Forno in actie.
Klikt u op het filmpje om de film te starten.
     
       
     
     
   
   
     
Particulier
Een echte Italiaan, in uw eigen achtertuin

Een echte 'Italiaan' in uw eigen achtertuin. Deze unieke Morsø Pizza oven wordt vervaardigd van gecoat gietijzer. U plaatst hout in het midden van deze Morsø Pizza oven. Op deze manier brengt u de Morsø Pizza oven op temperatuur. Als de Morsø Pizza oven warm genoeg is schuift u het brandende hout naar de zij-en achterkant.

De Morsø Forno is dé openhaard die comfort brengt op het terras en die tegelijkertijd de mogelijkheid biedt in enkele minuten, knapperige, krokante pizza's en perfect brood te bereiden.

Van binnen is de oven net zo gevormd als een echte Italiaanse steenoven. De brede- en lage verbrandingskamer zorgt ervoor dat u een optimale stralingswarmte krijgt. Ook heeft u genoeg plaats om het vuur naar de zijkant te schuiven, wanneer er delicatessen moeten worden klaargemaakt. De oven is gemaakt van sterk, geëmailleerd gietijzer.

     
   
   
     
     
   
   
     
Zakelijk
Pizza oven voor bij uw gasten aan tafel!

Deze unieke pizza oven is ook voor horecagelegenheden ideaal. U kunt aan de tafel van uw gasten direct een pizza bakken. Door middel van de verrijdbare pizzatafel, die als optie leverbaar is, kunt u eenvoudig de oven verplaatsen.


Hoe maakt u de pizza? 

U plaatst hout in het midden van deze Morsø Pizza oven. Op deze manier brengt u de Morsø Pizza oven op temperatuur. Als de Morsø Pizza oven warm genoeg is schuif u het brandende hout naar de zij en achterkant. U plaats uw pizza in de Morso pizza oven. Als u niet meer wenst pizza te bakken, kunt u de Morsø Pizza oven verder gebruiken als open tuinhaard.
 

     
       
     
Media
Voorbeeld film
Kijk hier voor de demonstratie hoe je in 2 minuten een heerlijke zelf gemaakte pizza kan bakken. 
     
   
   
     
Pizzatafel
Rijbare Pizzatafel

Deze Morsø Forno is de open haard die comfort brengt op het terras en tegelijkertijd de mogelijkheid biedt in enkele minuten knapperige, krokante pizza's en perfect brood te bereiden.
Met de Pizzatafel kunt eenvoudig de pizza oven verplaatsen. Tevens kunt u de tafel gebruiken om uw ingrediënten op te plaatsen en voor te bereiden.

 

     
   
   
     
     
   
   
     
Pizzadeeg maken!
Gorms pizzadeeg met tarwemeel

Het recept is voldoende voor 4 a 5 pizza's. De benodigdheden:

  • 2,5 dl koud water
  • 20 g gist
  • 1 tl suiker
  • 300 g meel, tipo "00" of een goed durumtarwemeel met een hoog proteïnengehalte.
  • 125 g semolameel (semolina), grof gemalen - of polenta ( grof gemalen maismeel)
  • 1 tl zout
  • 1 eetlepel olijfolie


Meng het water, de gist en het suiker. De suiker zorgt ervoor dat het gist actief wordt en het deeg tot leven wekt. Voeg daarna 150g "00" -meel en 125 g semola toe. Het geheel wordt gekeend of doorgeroerd, tot er geen klonters meer in het deeg zitten. Voeg zout en olie toe. Meng het deeg verder door en voeg daarna de rest van het meel, beetje bij beetje, toe (controleer of het deeg niet te waterig is (voeg eventueel meer "00" -meel toe). Nu moet u het zo krachtig mogelijk doorweken. Het deeg moet worden geactiveerd, en dat gaat het best met mannen- of vrouwenkracht. Na 10-15 minuten moet het deeg goed gelijkmatig en glad aanvoelen.Maak een snee in het deeg en controleer of het van binnen glanst. Als dat zo is, kunt u uitblazen met een glas rode wijn, terwijl het deeg twee keer zo groot wordt in de koelkast. Bent u een behoorlijke lange tijd buiten, dan kunt u het een nacht laten rusten en krijgt u het beste resultaat. Maar wanhoop niet, ook met een korte rijs tijd kunt een lekkere bodem krijgen.Neem het deeg en snijd er ballen van ca. 160 g van. Kneed de deegballen door ze naar dezelfde plek in de bol te vouwen. Daardoor krijgt u een glad en veerkrachtig oppervlak. De bollen moeten vanzelf weer omhoog komen, wanneer de bovenkant ervan wordt ingedrukt. Leg ze op een plaat en laat ze een uur koel rusten (liefst) in de koelkast. Neem de deegbollen, na een uur, uit de koelkast zodat zij op kamertemperatuur komen. Nu zijn de deegbollen klaar om te worden uitgerold of te worden uitgedrukt.
 U kunt eindeloos variëren met pizzatoppings, dus maakt er een feestje van. Smakelijk eten!

Deze Pizza oven is ook te bestellen via onze webshop: www.hotrodgrils.eu

Contact
Meer informatie?
Morso Pizza-Oven Nederland is een onderdeel van Fireplace Haarden B.V.

Laan van Everswaard 57-59
4617 LH Bergen op Zoom
Nederland

T +31 (0)164 - 261 909
F +31 (0)164 - 245 987
E info@morso.nl